Zapytanie ofertowe do zamówienia o wartości szacunkowej nieprzekraczajacej 130000 zł

Gmina Łapsze Niżne  zaprasza do składania ofert w ramach procedury zapytania ofertowego na usługę cateringu - przygotowania i dostawy  posiłków w okresie świadczenia specjalistycznej usługi wojskowej w zakresie budowy tymczasowej przeprawy mostowej na rzece Białce w Trybszu przez Wojskową Jednostkę Odbudowy w okresie od dnia 21 marca 2022r. do 9 kwietnia 2022 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zasady współpracy, obowiązki stron oraz sposób realizacji zamówienia zostały opisane poniżej.

Zamawiający:

Gmina Łapsze Niżne, 34-442 Łapsze Niżne, ul. Jana Pawła II 20

NIP : 7352834759

 

Usługa – Kod CPV:

55321000 - Usługi przygotowywania posiłków

55520000 - Usługi dostarczania posiłków

Informacje dla oferentów dotyczące zamówienia objętego zapytaniem:

  1. Informacje dotyczące sposobu składania ofert.
  1. Postępowanie nie podlega przepisom ustawy z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2021 r., poz. 1129) zgodnie z wyłączeniem określonym w art. 2 ust. 1 pkt. 1 ww. ustawy.
  2. Oferty należy składać do dnia 18 marca 2022 r. do godz. 1400 w formie pisemnej w jednym z niżej wymienionych sposobów:

- osobiście w zamkniętej kopercie w siedzibie Zamawiającego,

- drogą pocztową na adres wskazany powyżej,

- pocztą elektroniczną – zeskanowana oferta na adres e-mailowy: gmina@lapszenizne.pl.

W związku z trwającą pandemią zaleca się składanie ofert drogą pocztową tradycyjną bądź elektroniczną.

  1. Oferty złożone po wymaganym terminie nie będą rozpatrywane.
  2. Oferta powinna zawierać:
  1. Wypełniony formularz ofertowy według wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do niniejszego zapytania („Oferta”).
  2. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik.
  3. Oświadczenie o posiadaniu uprawnienia do wykonywania określonej działalności, doświadczeniu, dysponowaniu zapleczem technicznym i kadrowym do realizacji zamówienia oraz o zdolności finansowej pozwalającej na wykonanie zamówienia wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do Oferty.
  4. Oświadczenie o sposobie wykonania zamówienia wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do Oferty.
  5. Proponowany jadłospis na okres 1 miesiąca, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do Oferty.
  1. Ofertę sporządzić należy w języku polskim, w formie pisemnej, na komputerze, nieścieralnym atramentem lub długopisem. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną. W przypadku składania oferty w siedzibie Zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić napis: Oferta „ Catering dla Wojska”.
  2. Oferta oceniana będzie pod względem kryterium cenowego: cena brutto – 100%.
  3. Zamawiający dopuszcza negocjacje ofert w celu doprecyzowania jej szczegółów, warunków realizacji, w tym ustalenia ostatecznej ceny usługi, w szczególności, gdy cena oferty najkorzystniejszej przekroczy kwotę, jaką Zamawiający może przeznaczyć na realizację zamówienia.
  4. O terminie i miejscu przeprowadzenia negocjacji wybrany oferent zostanie powiadomiony telefonicznie.
  5. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami, w celu uzupełnienia lub doprecyzowania złożonych dokumentów.
  6. Składając ofertę Oferent akceptuje warunki określone w niniejszym Zapytaniu oraz dołączonych Załącznikach.
  7. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zamówienia bez podania przyczyny.
  8. Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi zobowiązania do zawarcia umowy.

 

  1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia.
  1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dostarczenie posiłków:
    1. dla 24 żołnierzy z batalionu inżynieryjnego, w okresie świadczenia specjalistycznej usługi wojskowej w zakresie budowy tymczasowej przeprawy mostowej na rzece Białce w miejscowości Trybsz przez Wojskową Jednostkę Odbudowy – liczba 24 żołnierzy  może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu, o czym Zlecający powiadomi Wykonawcę;
    2. planowany okres świadczenia usługi: od dnia 21 marca 2022 r. do 9 kwietnia 2022r. – termin może ulec skróceniu lub wydłużeniu, o czym Zlecający powiadomi Wykonawcę;
    3. miejsce dostawy: Ochotnicza Straż Pożarna w Trybszu ul. Świętej Elżbiety 82 (dni robocze); Ochotnicza Straż Pożarna w Niedzicy-Zamek  ul. Nad Zalewem 1 (w dni wolne od pracy, w tym w niedziele i święta),
    4. na posiłek składa się pierwsze i drugie danie obiadowe dostarczone na miejsce dostawy między godz. 13.00 a 14.00  (dopuszcza się przygotowanie jednodaniowego ciepłego posiłku w porze obiadowej  ze wskazaniem  i dostarczeniem w formie cateringu drugiego dania w porze kolacji tj. między godz. 18.00 a 19.00 tego samego dnia  (posiłki powinny być przygotowywane w każdym dniu bezpośrednio przed wydaniem, o temperaturze spożywania: zupa 75 ºC, gorące drugie danie – 65 º C.). Dokładna godzina wydawania posiłków  będzie ustalana przez wykonawcę indywidualnie ze wskazanym przez Zamawiającego przedstawicielem Wojska.
  2. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis. Wartość kaloryczna posiłków powinna być dostosowana do  zapotrzebowania związanego  z wysiłkiem fizycznym mężczyzn, powodującym w ciągu doby efektywny wydatek energetyczny organizmu.
  3. Zamówienie obejmuje przygotowanie posiłków zgodnie z obowiązującymi normami
    i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
  4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków
    o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP.
  5. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. Posiłki muszą być sporządzone z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych.
  6. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć posiłki na miejsce dostawy, zgonie z dyspozycją Zamawiającego. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków (żywności). Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć posiłki w naczyniach jednorazowych lub wielorazowego użytku, naczynia i sztućce muszą posiadać atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu.
  7. Wykonawca zobowiązany jest po spożyciu posiłków na własny koszt usunąć z miejsca dostawy  zużyte naczynia jednorazowego użytku lub brudne naczynia wielorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków.
  8. Wykonawca zobowiązany jest codziennie przechowywać próbki żywności dla potrzeb badań żywności przez Sanepid zgodnie z § 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład zbiorowego typu zamkniętego ( Dz. U. z 2007r. Nr 80, poz.545 ze zm.).
  9. Posiłki będą dostarczane przez 7 dni w tygodniu pod wskazany przez Zamawiającego adres dostawy.
  10. Wykonawca z  wyprzedzeniem będzie dostarczał Zamawiającemu jadłospis i uwzględniał sugerowane przez Zamawiającego zmiany.
  11. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zamówień uzupełniających, nieprzekraczających swą wielkością 20 % wartości zamówienia podstawowego
    w szczególności, jeśli zajdzie potrzeba zwiększenia liczby wydawanych posiłków.
  12. Rozliczenie płatności za posiłki z Zamawiającym będzie prowadził Wykonawca, którego faktury wraz z ilością wydanych posiłków zostaną potwierdzone przez wskazanego przez Zamawiającego przedstawiciela Wojska.
  13. Wynagrodzenie płatne jest w cyklu miesięcznym po wykonaniu usługi
    i przedstawieniu faktury VAT w terminie 14 dni od dostarczenia faktury wraz
    z potwierdzeniem wydanych posiłków.

Inne istotne warunki zamówienia

  1. Wykonawca winien posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności, posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz znajdować się
    w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej prawidłowe wykonanie zamówienia.
  2. Wykonawca zobowiązany jest dysponować minimum jednym środkiem transportu przeznaczonym do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnego.
  3. Wykonawca dysponuje odpowiednim pomieszczeniem przeznaczonym do wykonywania posiłków.

                                                                                                                                                                                         Wójt Gminy Łapsze Niżne     

                                                                                                                                                                                                   Jakub Jamróz             

 

Data: 
Monday, March 14, 2022
Back to Top